Ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια από τον Έβρο και βρέθηκε στην μακρινή Αλάσκα. Εκεί άνοιξε ελληνικό εστιατόριο και έμαθε στους… Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκι, χωριάτικη σαλάτα και γύρο. Ο λόγος για τον συντοπίτη μας Βαγγέλη Λαμπερνάκη, τον ιδιοκτήτη του «Evangelo’s Restaurant» που μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά φροντίζει να προσφέρει…γεύση από Ελλάδα στους πελάτες του.

Ο Βαγγέλης Λαμπερνάκης γεννήθηκε στο Σοφικό Διδυμοτείχου. Αποφάσισε κάποια στιγμή να φύγει στο εξωτερικό και βρέθηκε στις ΗΠΑ. Ο δρόμος τελικά τον έβγαλε στην παγωμένη Αλάσκα. Με το ελληνικό δαιμόνιο όχι απλά κατάφερε να επιβιώσει, αλλά και να διαθέτει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην  Wasilla. Σ’ αυτό φρόντισε να μάθει στους ντόπιους Εσκιμώους να τρώνε ελληνική χωριάτικη σαλάτα, με ελιές που φέρνει από την πατρίδα, τουρσί πιπεριές, ενώ έχει λανσάρει και μια ακόμα σαλάτα με ελαιόλαδο Καλαμάτας, με την ονομασία Spartan salad. Την προβάλλει μάλιστα ως μεσογειακή διατροφή, που αρέσει πολύ στους ξένους και την προτιμούν.
Υπάρχουν όμως και τα σουβλάκια με μοσχαρίσιο κρέας και ο γύρος, με τζατζίκι και τον αυθεντικό ελληνικό τρόπο σερβιρίσματος, που ξετρελλαίνουν τους ντόπιους κατοίκους της Αλάσκα. Οργανώνει παράλληλα και ελληνικές βραδιές, με γνωστά λαϊκά τραγούδια που επίσης έχουν επιτυχία.

Πηγή: Από τον Έβρο στην παγωμένη Αλάσκα, έμαθε στους Εσκιμώους να τρώνε σουβλάκι | Economy 365

Απάντηση: Αφήστε ΕΔΩ το σχόλιό σας, αποφεύγοντας τα υβριστικά σχόλια