Πρόκειται για κάμερες, μεγέθους ενός πακέτου τσιγάρων περίπου, οι οποίες τοποθετούνται κοντά στην τσέπη στήθους του μπουφάν των αστυνομικών και καταγράφουν ό,τι ή όποιον βρίσκεται απέναντι από τον αξιωματικό.
Ένα μικρό κομμάτι τεχνολογίας που αναμένεται να έχει μεγάλη επίδραση όσον αφορά την ασφάλεια των αστυνομικών. Σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, Norbert Wesseler, σε μία επίσκεψή του στην Παλιά Πόλη του Düsseldorf, αναμένονται «λιγότερες επιθέσεις σε αστυνομικούς».
Εδώ και δύο εβδομάδες λοιπόν ξεκίνησε η χρήση των «Bodycams» στην Παλιά Πόλη και ήδη έχουν καταγραφεί οι πρώτες ταινίες κατά τη διάρκεια των περιοδειών και των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Με το φωτογραφικό υλικό η αστυνομία αναμένει να εξασφαλίσει στο μέλλον επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τις επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα. Ο Wesseler υποστηρίζει σε δήλωσή του ότι: «Στο παρελθόν το κυριότερο πρόβλημα, ήταν τα ελλειπή στοιχεία. Ελπίζω σε περισσότερες καταδίκες».
Η κάμερα δεν καταγράφει μόνο αυτόν που βρίσκεται απέναντι από τον αστυνομικό, αλλά εμφανίζει και την τρέχουσα εικόνα την οποία καταγράφει, οπότε εάν αυτός που προτίθεται να επιτεθεί δει στην κάμερα το άσχημο πρόσωπο της βίας μπορεί να διστάσει και να αποτραπεί από την πραγματοποίηση της επίθεσης.

Δεδομένου ότι πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή, προς το παρόν χρησιμοποιούνται τυχαία οι συνολικά 50 κάμερες στις επιχειρήσεις των αστυνομικών.
Εάν ένας αστυνομικός ενεργοποιήσει την κάμερα, θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώσει τους πολίτες που βιντεοσκοπεί, ενώ ένα κόκκινο φωτάκι που αναβοσβήνει δείχνει ότι η εγγραφή είναι ενεργή.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της αστυνομίας, «η ποιότητα της βίας κατά των αστυνομικών και υπαλλήλων άμεσης δράσης, όπως των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και της πυροσβεστικής, έχει αλλάξει». Τη θέση του σεβασμού έχει πάρει η βία και η επιθετική συμπεριφορά, ενώ το πλήθος των περιστατικών αντίστασης κατά των αστυνομικών ανέρχεται σε 350 περίπου.

«Ελπίζουμε οι Bodycams να επιδράσουν θετικά σε αυτόν τον αριθμό», λέει ο Wesseler.

Πηγή: Düsseldorf: Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή των Bodycams. Πού στοχεύει η χρήση τους; – Allesgr.de

Απάντηση: Αφήστε ΕΔΩ το σχόλιό σας, αποφεύγοντας τα υβριστικά σχόλια